logo
sep 1














right


Tennis4you.com Quiz #003 Answers

I hope you did well on quiz #003, here are the answers.

  1. Which backhand's contact point with the ball is typically 18 inches in front of the other backhand?
Answer: "A" - One Handed Backhand

  2. In doubles, if one of your opponents is one the deuce side on the baseline returning a shot where is the strongest position for you and your partner to be?
Answer: "C" - Both at net

  3. If you are playing a serve and volley player, where is your best option for a return of serve of the following choices?
Answer: "D" - Hit the ball at their feet

  4. If you hit an approach shot down the line on your opponent's ad side of the court where should you stand at the net to prepare to hit the volley?
Answer: "B" - Slightly to the right of the center of the court

  5. What is more likely to make you hit a serve into the net?
Answer: "A" - Tossing the ball to far out in front

  6. If you are on the baseline and your opponent hits a great angle and makes you run way out of the court to get the ball, what is your best option of play, assuming your opponent stayed on the baseline and did not approach the net.
Answer: "C" - Lob the ball with topspin

  7. Which serve gives you the most time to get to the net for serve and volley play?
Answer: "B" - Kick Serve  

  8. If someone hits a lob and is far away from the self of the court what is your best play?
Answer: "C" - Hit an overhead before the ball bounces

  9. If your opponent is tall and has a two-handed backhand what might be an effective shot to their backhand?
Answer: "C" - Low slice shots

  10. If your opponent is short with a one-handed backhand what might be an effective shot to their backhand?
Answer: "A" - Lots of topspin hit deep into the court